• Coș

Alăptarea și pompele de sân

În primele 6 luni de viață, copilul tău nu are nevoie de alte alimente în afară de lapte. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și numeroase organizații medicale recomandă proaspetelor mămici să-și alăpteze exclusiv copiii până la vârstă de 6 luni și să introducă apoi treptat și alimente complementare adecvate vârstei copiilor.

Alăptarea pune bazele unei bune sănătăți pentru toți copiii, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Dovezi recente confirmă faptul că alăptarea scade semnificativ decesele în rândul copiilor cu vârste sub 5 ani și oferă protecție mamelor împotriva cancerului de sân, cancerului ovarian și diabetului zaharat de tip 2. Foarte important este că alăptarea ajută la crearea și întreținerea unei relații speciale între mama și copilul său.

Prin laptele matern, sugarii primesc toate substanțele nutritive de care au nevoie pentru o creștere și dezvoltare sănătoasă. Colostrul, laptele matern gros și lipicios de culoare gălbuie, produs la sfârșitul perioadei de sarcină, este considerat de experții OMS ca fiind hrana perfectă pentru nou-născut. Prin urmare, se recomandă hrănirea la sân a nou-născutului încă din prima ora după naștere.

Pe de altă parte, pot există numeroase situații care pot împiedica alăptarea exclusivă a nou-născutului sau pot scurta perioada de alăptare. Fiecare femeie este diferită, are o anumită constituție și obiceiuri de viață aparte. Astfel, sunt șanse să alăptezi până la 2 ani sau chiar mai mult.

Alăptarea este un proces natural, însă nu este neapărat ușor. Se învață în timp și necesită multă răbdare, determinare și multă, multă practică. Există, însă, câteva obiceiuri simple pe care le poți aplica pentru a te obișnui cu alăptarea.

Debutul alăptării:

  • Alăptarea trebuie începută imediat după naștere sau cat mai curand.
  • La început, dă-i să mănânce atunci când cere.
  • În timpul primelor 6 săptămâni, încearcă să eviți alăptarea mixtă (sân și biberon). 
  • Copilul alăptat nu are nevoie de ceai, apă sau alte lichide.
  • Bebelușii cresc repede și au accese de creștere când sunt mai înfometați și au mai des nevoie de alăptare
  • Pe durata alăptării, trebuie evitat consumul de alcool sau droguri deoarece acestea ajung în lapte
  • Nu întrerupe brusc alăptatul. Înlocuiește mesele progresiv, pe parcursul mai multor săptămâni. 
  • Dacă întâmpini dificultăți în modul de a alăpta, nu te descuraja: cere sfatul unui consultant în alăptare: https://catypopa.ro/inscriere/
Bebe la sân
Ca și consultant în alăptare, recomand câteva brenduri cu care am avut succes în consultațiile la domiciliu la care ajung.
Multe mămici au rezultate foarte bune cu Pompele Neno, în principiu varianta Bella, mai ales dacă vorbim despre cele duble ,dar de asemeni foarte ușor de manevrat și foarte simplă este Angelo.
La noi, există și posibilitatea de a închiria aceste pompe ori pt perioada sezonieră, ori pt a vedea dacă vi se potrivește și pt a crește producția de lapte matern.
Câteva lucruri care îmi plac la ele:
1. Au cupa moale, flexibilă, maleabilă pe sânul mamei, indiferent de forma acestuia.
2. Vin cu bonus- punguțe de colectare a laptelui matern cu supapă ergonomică ,ușor de folosit și stocat în frigider/congelator.
3. Au un preț accesibil.
4. Se sterilieaza foarteușor și nu au multe piese pe care să le putem încurca.
5. Au piese de schimb.
6. Calitatea materialelor este înalta.
Copyright ©2020
Ergonomice