• Coș

De ce să folosești un detergent de rufe bio pentru sănătatea copilului tău?

Vrei ce e mai bun pentru copilul tău. Vrei să elimini mizeria și petele din jurul copilului tău, motiv pentru care cauți și cele mai puternice produse care să facă asta. Dar „cel mai puternic” nu înseamnă automat și „cel mai bun”. Tinzi să cazi în mirajul reclamelor de la TV, care promovează produse „miraculoase”, care te scapă imediat de pete sau de murdărie. Dar uiți că un produs care este atât de puternic pentru pete este, totodată, și extrem de dăunător pentru sănătatea copilului tău, mai ales pe termen lung.

Se spune că bolile foarte grave, cum ar fi cancerul, sunt transmise genetic doar într-un procent de 5 până la 10%. Restul de 90% sunt cauzate de stilul de viață nesănătos și de produsele nocive pe care le folosim în fiecare zi, de la cosmetice, până la detergenți și produse de curățenie. Hai să discutăm un pic despre ele, ca să înțelegi ce este în neregulă cu produsele din comerț pe care le consumi acum și de ce nu ar trebui să folosești detergenți și produse de curățenie obișnuite, mai ales atunci când ai un copil!

Detergentul de rufe miraculos din reclamele TV

Multă lume consideră că programul de spălat haine pentru bebeluși de la mașina de spălat rufe rezolvă toate problemele legate de curățenie, indiferent de detergentul folosit. Dar lucrurile nu stau chiar așa! O clătire suplimentară sau o temperatură mai mică a apei nu elimină și efectele nocive ale detergenților pe care îi găsim pe toate rafturile supermarketurilor sau în toate reclamele TV. În plus, gândește-te că pielea bebelușilor și a copiilor este de 10 ori mai vulnerabilă decât pielea adulților la substanțele din detergenții și cosmeticele obișnuite.

De ce sunt nocivi detergenții obișnuiți de rufe?

 1. Lasă reziduuri pe haine, care pot intra în piele sau pot fi inhalate de către copii, lucru care duce la diverse afecțiuni: iritații, tulburări endocrine, astm, cancer;
 2. Sunt fabricați la scară mare, cu produse mai puțin sănătoase, pentru a ajunge la costuri cât mai mici;
 3. Conțin tot felul de „ingrediente-minune”, menite să atragă succesul comercial, dar care în realitate fac foarte mult rău sănătății, cum ar fi, de exemplu, chimicalele care „dau strălucire hainelor” sau fosfații care „elimină urmele albe de detergent de pe haine”;
 4. Peste 80% nu sunt testați deloc sau sunt testați direct de producător, nu de laboratoare independente și avizate, așa cum ar fi normal;
 5. Sunt extrem de dăunători pentru mediul înconjurător și, automat, și pentru sănătatea copiilor noștri.

Pe lângă aceste motive, detergenții conțin și multe substanțe toxice, chiar și sub formă de parfumuri, coloranți sau înălbitori:

 • ftalați, o substanță găsită în parfumurile din detergenți, care poate cauza cancer, alergii grave sau chiar disfuncționalități ale sistemului reproductiv la bărbați și băieți;
 • benzen, un cancerigen recunoscut care se găsește în iluminatorii optici din detergenți;
 • organoclorine, niște compuși chimici nocivi aflați în clorul din detergenți, care pot cauza afecțiuni endocronologice sau cancerigene;
 • DEET, una dintre cele mai periculoase substanțe, care a fost patentată de Armata SUA pentru utilizarea în războaie, și care are foarte multe efecte negative asupra sănătății: de la iritații, insomnii, afecțiuni ale ochilor, distrugerea sistemului hormonal, pierderi de memorie, oboseală, greață, dureri musculare și de cap, până la cancer, epilepsie și deces.

Ce detergent poți folosi cu încredere pentru tine și pentru copilul tău?

Ți-am explicat de ce sunt dăunători detergenții din comerț pentru sănătate, așa că acum probabil că te întrebi ce ai putea folosi totuși în acest caz. Noi îți recomandăm un detergent de rufe bio din gama Bebble, potrivit atât pentru haine perfect-curate și plăcute la atingere, cât și pentru sănătatea copilului tău și a pielii sale mult mai sensibile. Detergentul de rufe disponibil la noi în magazin are o formulă delicată de detergent lichid, cu săpun natural și ingrediente active 100% biodegradabile. Este complet solubil în apă, nu lasă urme de detergent pe haine, iar extractul de aloe vera conferă un efect calmant și antiinflamator.

detergent de rufe bio

Îți mai recomandăm și alte două produse foarte bune, disponibile de asemenea în magazinul nostru:

De ce să folosești un detergent de rufe bio pentru copilul tău?

 1. Conține uleiuri esențiale naturale, nu parfumuri sintetice;
 2. Nu conține clor, fosfați, ftalați sau alte substanțe chimice dăunătoare sănătății;
 3. Nu conține coloranți;
 4. Curăță petele cu ajutorul ingreientelor naturale, din plante;
 5. Este biodegradabil.

Pe scurt, un detergent bio îți oferă acea siguranță și acea încredere că copilul tău este crescut într-un mediu sănătos, că ai grijă de sănătatea familiei tale și că ești cel mai bun părinte pentru copilul tău.

Avantajele detergentului de rufe bio sunt valabile și în cazul tuturor produselor bio de curățenie pentru casă, de la detergent de vase până la cel universal, motiv pentru care te așteptăm în shop-ul nostru să le descoperi pe toate și să le alegi pe cele mai potrivite pentru tine și familia ta. Pentru consultanță specializată și cele mai bune recomandări, nu uita că ne poți contacta cu încredere aici!

 

Copyright ©2020
Ergonomice