• Coș

Mai mult decat o carte -Editia 2

Psihologii sustin ca momentul ideal de a invata limbile straine (nu doar limba materna) e intre 0-2 ani. De aceea iubim cartile Usborne. Invatam limba engleza citind si jucandu-ne !
O continuare a Tractor Book e Tractor in Trouble. Povestea este desprinsa din “cartea –mama”, detaliata, fiecare secventa are pagina ei. Initial nu I am dat atat de multa importanta, insa daca printre voi avem mamici cu pasionati de masini,sigur vor intelege de ce a fost absolut necesar sa o cumpar.

Ceea ce e foarte fain e ca se pot folosi personajele de la Tractor Book, in timp ce se savureaza povestea, se pot si monta scenete!

Ce mi-a placut tare mult, e ca dupa ce se termina povestea, are jocuri recapitulative, pentru a fixa, memora, repovesti. Asadar e o carte care ajuta la imbunatatirea memoriei, la fixarea cunostintelor si bineinteles, la invatarea limbii engleze!

Pentru iubitorii de carti si mai mici exista carti sa le satisfaca simtul tactil  Seria de mai jos cuprinde carti menite sa dezvolte simtul tactil. Copilul invata sa faca diferenta dintre aspru/neted, catifelat/denivelat etc. Modul cum sunt create aceste carti ajuta nu doar la intiparirea verbal a cuvintelor ci si la diferentierea tactila a lor. Acest aspect se face prin materialul de diferite texturicare este introdus/cusut in paginile cartii. Spre exemplu, mai jos avem o carte cu un tractor (suna cunoscut?) al carui motor este “denivelat”.Daca veti pune mana, veti realiza ca acea portiune are suisuri si coborasuri.

Sau aspru, dur:

In editarea cartilor s-a tinut cont si de printese, ce au povestile lor cu zane roz si baghete magice. Acestea pot invata despre pufosenii (ca mai jos), despre ce inseamna sclipitor, stralucitor si toata lumea magica a zanelor!

Seria de carti cuprinde si animalute, printre ele si indragitul penguin, cu aripile catifelate.

Sau pufosenii mici!

Acest tip de carti a mers foarte bine si la copil de 3 ani, care incepuse deja sa memoreze cuvintele insa si la bebe de jumatate de an care le a atins si a ramas fascinat de fiecare pagina in parte. Fiti fara griji, copertile sunt sufficient de rezistente pentru a fi si “gustate” , nu doar pipaite !

Copyright ©2020
Ergonomice