• Coș

PROBLEME CU SOMNUL? -Melatonina Pura

De fapt, pentru a ajunge la concluzia că avem probleme cu somnul trebuie să știm foarte bine ce înseamnă un somn bun. Îl recunoaștem foarte ușor după următoarele caracteristici: durează între 7-9 ore (la vârsta adultă), se doarme continuu, fără treziri repetate (indicat ar fi ca nu mai mult de o dată pe noapte). Dacă te trezești în timpul nopții, nu ar trebui să stai mai mult de 20 de minute treaz. Somnul ar trebui să fie liniștit, nu agitat, fără vise obositoare. În plus, ar trebui să adormi în maximum 30 de minute din momentul în care te-ai pus la culcare.

Dacă nu sunt respectate aceste condiții, este clar că somnul deficitar sau lipsa acestuia ne sabotează starea fizică și starea psihică, iar noi trebuie să luăm cât mai rapid măsuri. Lipsa somnului poate însemna stres și nervi, boli de inimă, creștere în greutate, diabet, tensiune mare, risc de atac cerebral, iar la nivelul creierului, pagubele sunt însemnate: capacitate de concentrare și memorare scăzute.

Suntem mereu în mișcare, avem multe sarcini zilnice pe care trebuie să le ducem la îndeplinire, dar ar trebui să ne setăm ca obiectiv să avem resursele necesare pentru a duce toate task-urile la îndeplinire. Iar somnul este o bună resursă! De regenerare. Atunci când apar probleme, trebuie să le recunoaștem și să găsim soluția cea mai bună.

MELATONINA

Melatonina este o substanță produsă de glanda pineală (care se mai numește și epifiză și este situată la baza creierului) și este sintetizată în absența luminii, la scurt timp după apariția întunericului.

Fără efecte secundare

Dacă este administrată corespunzător, ținând cont de doza recomandată, pe o perioadă scurtă sau medie, melatonina nu prezintă efecte adverse.

Fără dependență

Pentru că doza prescrisă își face rapid și sigur efectul, nu este nevoie de suplimentarea acesteia. În plus, nu există riscul ca melatonina să creeze dependență, astfel că la încetarea administrării nu apar simptome de sevraj.

Adormi natural

Melatonina este un inductor natural al somnului. Numită și „hormonul întunericului”, melatonina este un neurohormon produs în mod natural de glanda pineală.

Reglează JET LAG

„Jet lag” apare la schimbarea de fus orar în timpul călătoriilor. Simptomele sunt fie dificultate în inițierea și menținerea somnului, fie instalarea unei somnolențe excesive, ca urmare a parcurgerii rapide, cu avionul, a mai multor fusuri orare.

Reglează ritmul circadian

Concentrația melatoninei poate scădea odată cu îmbătrânirea. În mod normal, la scurt timp după apariția întunericului, concentrațiile sale în sânge cresc rapid și ating un nivel maxim între 2 și 4 noaptea, apoi scad treptat pe măsură ce se apropie dimineața.

Somn de calitate

În urma administrării melatoninei, te vei bucura de un somn bun, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ (fără treziri în timpul nopții). O să te trezești dimineața odihnit, plin de energie și pregătit de o nouă zi.

Copyright ©2020
Ergonomice